Gezond leven met diabetes

Voor mensen met diabetes is het extra belangrijk om gezond te leven. U verkleint de kans op hart- en vaatziekten en andere gezondheidsrisico’s.
Benieuwd welke maatregelen u kunt nemen? Lees verder…

 

Ik heb diabetes. Wat kan de apotheek voor mij doen?

Diabetes verandert uw leven en roept veel vragen op. In onze Service Apotheek nemen we de tijd om al uw vragen te beantwoorden. We zoeken samen met u naar een goede manier om met uw diabetes om te gaan. Benieuwd naar onze services voor mensen met diabetes? Lees meer…

De verschillen tussen diabetes type 1 en 2?

Diabetes komt voor in verschillende soorten. Diabetes type 1 en type 2 zijn de bekendste. Die soorten lijken op elkaar, maar in werkelijkheid zijn ze heel verschillend! Voor beide soorten gelden andere oorzaken en behandelingen. Lees meer…

Bloedsuiker meten zonder prikken?

Weg met die gemene vingerprik! Is het ooit mogelijk om bloedsuiker te meten zonder te prikken? Het Diabetes Fonds en TNO werken samen aan een prachtig onderzoek. Bekijk hier een korte video waarin Diederik Jekel uitlegt wat de laatste ontwikkelingen zijn!

Loop ik risico op diabetes? Doe de test!


U wilt weten of u een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes? Doe de Diabetes Risicotest! Hoe eerder u diabetes ontdekt, hoe minder gevaar uw gezondheid loopt. Start de test!