Houd uw medicatieoverzicht actueel

 

Om veilige zorg te kunnen verlenen is een actueel medicatieoverzicht nodig. Dit kunnen wij niet alleen, daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Informeer daarom uw Service Apotheek bij wijzigingen in uw geneesmiddelengebruik, gebruik van vrij verkrijgbare middelen (bijvoorbeeld pijnstillers en vitamines), zwangerschap, borstvoeding, allergieën en alles wat voor uw geneesmiddelengebruik van belang kan zijn.

Tips voor het actueel houden van uw medicatieoverzicht:

• Maak gebruik van één apotheek.
• Houd uw apotheker op de hoogte welke geneesmiddelen u gebruikt. Ook vrij verkrijgbare middelen, zoals pijnstillers, vitamines en homeopathie.
• Neem uw medicatieoverzicht overal mee naar toe.
• Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen.
• Geef wijzigingen in het gebruik van uw geneesmiddelen zo snel mogelijk door aan uw apotheker.

Daarnaast is het voor een goed geneesmiddelengebruik belangrijk dat u zelf weet waarom u wat gebruikt . Meld bijwerkingen bij uw apotheker of arts. Samen kunnen wij kijken of dit van voorbijgaande aard is of dat er reden is het geneesmiddel te vervangen.

Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Geef wijzigingen in uw persoonlijke situatie of in het gebruik van uw geneesmiddelen zo snel mogelijk door aan uw apotheker.

Uw Service Apotheek helpt u hier graag bij! Bij het ophalen van het medicijnpaspoort vragen wij om legitimatie. Het medicijnpaspoort ligt na twee werkdagen voor u klaar in de apotheek.  Wilt u een ander toestemming geven uw medicatieoverzicht op te vragen en af te halen? Klik hier voor het toestemmingsformulier.